Aandachtspunten bij het kiezen van een zorgverzekering

Zoals de meeste mensen wel weten is het verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Je betaalt hiervoor een maandelijkse premie en een eigen risico, maar je bent dan wel gedekt voor de kosten voor medische zorg. Veel mensen weten echter heel weinig over de zorgverzekering die ze hebben. Ze weten dan ook niet dat veel mensen enorm veel geld kunnen besparen wanneer ze de juiste zorgverzekering kiezen. Daarom vertel ik je in dit artikel meer over de aandachtspunten van een zorgverzekering.

Aanvullende zorgverzekering of niet?

Het verplichte onderdeel van je zorgverzekering dekt niet alle kosten voor medische zorg. Het basispakket dekt namelijk alleen de kosten voor noodzakelijke zorg, zoals het bezoek aan de huisarts of ziekenhuis. Wanneer je extra kosten gedekt wilt hebben, dan moet je er voor kiezen om een zogenoemde aanvullende zorgverzekering te nemen. Een aanvullende zorgverzekering kan kosten voor bijvoorbeeld de tandarts of fysio dekken. Wanneer je dit nodig hebt, kan het dus handig zijn om een aanvullende zorgverzekering te nemen.

Hoogte eigen risico

De overheid heeft een minimum eigen risico opgesteld, maar je kan er voor kiezen om je eigen risico te verhogen, waardoor je maandelijkse lasten naar beneden zullen gaan. Het is belangrijk om je te verdiepen in de hoogte van je eigen risico. Wanneer je zelden een bezoekje aan de huisarts of het ziekhuis hebt, dan is het misschien handig om je eigen risico te verhogen. Echter kan je dan wel voor hoge kosten komen te staan wanneer je plotseling een grote operatie moet doen.

Vergelijken

Om de goedkoopste zorgverzekering te vinden kan je het aanbod van zorgverzekeringen vergelijken op zorgkiezer.nl. Hier vind je dan ook eenvoudig een overzicht van alle zorgverzekeringen die voldoen aan jouw wensen en behoeften. Via de site kan je ook meteen de zorgverzekering afsluiten en zo kan je dus eenvoudig veel geld besparen.