De overstap naar een peuterbed

peuterbed

Voor iedere ouder is het een bijzonder moment, de eerste kamer van je kind. Voor veel ouders is dit een leuk moment omdat hun kind nu klaar is voor de volgende stap. Daarentegen betekent dit dus ook dat je kind nu steeds ouder wordt. Dit vinden veel ouders jammer. Het grootste deel van de ouders heeft namelijk het liefst dat hun kinderen zo lang mogelijk klein blijven. Helaas is dit niet mogelijk. Het wordt vanaf een leeftijd van twee en een half jaar echt tijd voor een peuterbed. Een peuterbed heeft de afmeting van 80 centimeter breed en 160 centimeter lang. 

peuterbed

Bed met een thema

De inrichting van een kinderkamer verschilt echter wel van de inrichting van een babykamer. Een peuter ontwikkeld namelijk al een eigen mening. Om aan de behoefte van iedere peuter te voldoen, zijn er de zogeheten themabedden ontwikkeld. Zo zijn er themabedden van Disney figuren, auto’s en andere unieke ontwerpen. Als je peuter niet van themabedden houdt, is er nog ruimte voldoende keuze uit andere de standaard modellen. 

peuterbed

Welke matras past het best bij het peuterbed van mijn kind?

In bijna alle gevallen worden matrassen standaard meegeleverd bij de bestelling van een kinderbed. Dit matras is vaak gemaakt van schuim. Het schuimmatras is ontwikkeld om kinderen comfort te bieden, door een goed comfort zullen kinderen een betere nachtrust ervaren. Daarnaast is de hoes van een schuimmatras afritsbaar en uitwasbaar.