Ken jij het belang van een aed defibrillator?

Het gebruik van een aed defibrillator wordt gelukkig steeds meer gemeengoed. Er zijn steeds meer plekken waar deze apparaten hangen en dat is erg belangrijk. Wist je namelijk dat je met dit apparaat levens kunt redden? Het kan voor mensen met een hartstilstand het verschil betekenen tussen leven en dood. Een aed defibrillator vind je daarom vaak op plekken waar veel mensen samenkomen, zoals theaters of winkelcentra. Maar ook kun je ze vinden op centrale plaatsen, zoals het buurthuis van een dorp. Belangrijk is dat de plek altijd toegankelijk is, je weet immers niet wanneer je het nodig hebt!

Wat is een aed defibrillator?

De meeste mensen zullen wel eens op televisie of in films gezien hebben hoe artsen een schok toedienen aan iemand met een hartstilstand. Een aed defibrillator heeft eigenlijk dezelfde functie, maar is zo gemaakt dat ook mensen zonder medische opleiding hiermee uit de voeten kunnen. Het is dan ook een:

  • automatische
  • externe 
  • defibrillator

Je hoeft dan ook zelf niet te weten wat je precies moet doen, het apparaat geeft dat precies aan en regelt heel veel dingen zelf. Hierdoor kunnen ook mensen zonder medische achtergrond hiermee aan de slag. In principe kun je uit de voeten met de instructies die er op vermeld staan, maar ga je een aed defibrillator gebruiken, dan kan het ook zeker aan te raden zijn om eerst 112 te bellen. Degene die je aan de lijn krijgt van de meldcentrale, zal jou kunnen helpen tijdens het proces. Zij kunnen jou instructies geven, zodat je zeker weet dat je doet wat op dat moment nodig is en goed is voor degene die hulp nodig heeft. Wil jij graag goed voorbereid zijn op een dergelijk moment, dan is het aan te raden om een reanimatietraining te volgen. Je leert dan niet alleen hoe je iemand met reanimeren, maar ook hoe je een aed defibrillator aan moet sluiten en moet bedienen. Dat geeft jou meer zekerheid op het moment dat je eens in een situatie komt dat je hiermee aan de slag moet.

Kopen en plaatsen

Een aed defibrillator is niet goedkoop en de kans dat je deze een keer moet gebruiken is bijzonder klein. Het is dan ook niet voor niets dat deze vaak voor een heel dorp aangeschaft worden en vervolgens op een centrale plaats opgehangen worden. Of ze worden gekocht om in een winkelcentrum, theater of andere plek te plaatsen, plekken waar veel mensen bij elkaar komen. Wat de situatie ook is, bij AED webshop kun je altijd de benodigde producten kopen. Je kunt bij hen namelijk niet alleen maar terecht voor de aed defibrillator zelf, maar ook voor bijbehorende producten, zoals een wandkast of een draagtas. Zij hebben bovendien al een keus gemaakt uit de verschillende merken en modellen die er te krijgen zijn en alleen de beste exemplaren hebben een plekje gekregen in hun webshop. Daarnaast geven ze duidelijke instructies over hoe jij de beste keus maakt uit het assortiment. Als je een aed defibrillator wilt gaan kopen, dan is dit dan ook de beste webshop om naar toe te gaan!