Psycholoog EMDR voor behandeling PTSS

PTSS

Voor een psycholoog EMDR kun je terecht bij Psytrec. Dit Psychotrauma Expertise Centrum is gespecialiseerd in behandeling van complex posttraumatische stressstoornissen (PTSS).

Therapie door psycholoog EMDR

Psycholoog EMDRPsytrec biedt een intensieve behandelmethode aan voor PTSS. In deze 5 of 8 daagse behandeling wordt een aantal therapievormen gecombineerd, waaronder EMDR en Exposure therapie. Daarnaast is er aandacht voor psycho educatie en sport en beweging. Deze laatste onderdelen vinden plaats in groepsverband, de therapieën zijn individueel. Patiënten zijn intern en treffen elkaar ook bij ontbijt, lunch en diner.

Wat is EMDR precies?

EMDR staat voor Eye Movement Desentization and Reprocessing therapie. Deze vorm van therapie wordt toegepast op patiënten die lijden onder de gevolgen van een traumatische gebeurtenis. Bij deze therapie wordt de focus van het trauma afgeleid door een externe stimulus. De patiënt wordt gevraagd om alle informatie over het trauma terug te halen zoals gevoelens, beelden en geluiden. Daarna wordt dit nogmaals gevraagd maar dan zal de psycholoog EMDR bijvoorbeeld zijn vingers voor het gezicht van de patiënt bewegen. Dit is de afleidende stimulus.

Is deze methode ook voor jou geschikt?

EMDR therapie wordt altijd gegeven door een gespecialiseerde psycholoog EMDR. Of EMDR ook voor jou een geschikte behandelmethode is, wordt bepaald door de behandelaar. Dit hangt van verschillende factoren af. Tijdens een intakegesprek wordt gekeken of het intensieve dagprogramma ook voor jou een geschikte methode is. Psytrec streeft er naar om iedereen met complexe PTSS onder behandeling te nemen.

Behandelcentra

PSYTREC-logoPsytrec heeft twee behandelcentra. De eerste is in Bilthoven. Dit centrum ligt midden in het bos en heeft een groot eigen terrein. Daarnaast is er nog een behandelcentrum in Weert in een oude opleidingsplaats op het terrein van de Van Horne Kazerne.

Wil je meer informatie over Psytrec en de gespecialiseerde behandelmethode voor complexe PTSS? Neem dan contact op voor meer informatie.