Relatietherapeut Zwolle

Therapie

Wanneer u om welke reden dan ook niet meer gelukkig bent binnen uw relatie, kan het zeer helpend zijn om samen in therapie te gaan bij een relatietherapeut. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u langzaam uit elkaar bent gegroeid, of er zijn irritaties naar elkaar ontstaan, of  u mist de verbinding met uw partner. Er zijn allerlei oorzaken die het gevolg hebben dat u momenteel niet gelukkig bent binnen uw relatie. De aanwezigheid van relatieproblemen zijn zeer stressvol en dit kan zich in allerlei lichamelijke klachten uiten. Dikwijls spelen de problemen uiteindelijk ook door in de werksituatie of de sociale omgeving.

Relatietherapie

Samen met een relatietherapeut kunt u op zoek gaan naar deze oorzaken, zodat u samen weet wat en wanneer het is misgegaan tussen u beiden. Ten eerste is dit goed voor uw bewustwording, maar temeer om bepaalde patronen te leren herkennen, zodat dezelfde patronen in de toekomst voorkomen kunnen worden.  Vanuit het herkennen van de patronen zal u samen met uw therapeut gaan onderzoeken wat uw rol in het geheel is en wat u zou kunnen en willen veranderen om samen weer gelukkig te kunnen zijn binnen uw relatie. Het is een proces dat vaak gestaag veranderd moet worden van onbewust ‘fout’ naar bewust ‘goed’.  Dit is een proces van vallen en opstaan dat veel energie en bereidheid van u beiden vraagt. Uw relatietherapeut helpt u bij dit proces. U zult uiteindelijk ervaren dat door soms kleine veranderingen grote stappen gezet kunnen worden.

Therapeut

Wanneer u op zoek bent naar een goede relatietherapeut in de omgeving Zwolle dan geeft ‘Google’ uitkomst. U zoekt op de zoektermen ‘relatietherapeut Zwolle’ en u zult een groot aantal therapeuten tegenkomen. Het is goed om te onderzoeken of de relatietherapeut bij u zou kunnen passen. Het is namelijk wel belangrijk om een bepaalde connectie met hem of haar te hebben. Het verdient aanbeveling om de stukken die de therapeuten over zichzelf hebben geschreven goed door te lezen en hier vervolgens een keuze uit te maken. Het is een tijdsinvestering die zich wel terugbetaalt. Het is zonde van uw tijd, geld en energie om tijdens een intake tot de conclusie te komen dat de betreffende relatietherapeut niet bij u en uw partner past. Dit kunt u in veel gevallen namelijk voorkomen.