Wat is een hernia?

Wat is een hernia?

Wat is een hernia? Deze vraag stellen veel mensen aan een arts. Vaak krijgen zij als antwoord dat dit een rugpijn is die onder in de rug zit. Deze pijn kan uitstraling naar de billen of benen. Vaak kunnen uitval verschijnselen, van de benen, het vervolg zijn. Zodra je op het internet gaat kijken en de kliniek Iprenburg intypt, kan je al veel informatie hierover lezen. Hier worden veel dingen duidelijk uitgelegd, onder andere de bovenstaande vraagt. Aan de hand van een tekening wordt precies verteld waar deze rugpijn zit en wat er eventueel aan te doen is.

Wat is een hernia? Lees hier meer over

jaarlijks krijgen veel mensen de diagnose hernia te horen. Vaak weten deze mensen dan niet wat zij hiermee aan moeten. Vroeger moest je na zo een diagnose totale bedrust houden. Dan lag je zeker zes weken op bed in de hoop dat de pijn zal verdwijnen. Ook voor mensen die geopereerd werden, werd bedrust aanbevolen. Gelukkig is daar tegenwoordig heel veel in veranderd. Vooral na een operatie moet je zo snel mogelijk op de been komen en oefeningen doen. Hoe sneller hoe beter en hoe sneller je weer aan het dagelijkse leven deel kan nemen.

Via de herniakliniek Iprenburg kan je meer te weten komen over deze klachten. Neem een kijkje op hun website of maak een afspraak.