Wat is een zorghotel?

uw ZorgCompaan

In Nederland komen er steeds meer zorghotels, het combineert de prettige hoteluitstraling met zorg. Tijdens je herstel heb je toch een beetje het gevoel alsof je op vakantie bent. Een zorghotel kan ook een goede oplossing zijn als je er even tussenuit wil of wanneer je mantelzorger niet beschikbaar is. 

24 uur zorg op maat

Het zorghotel is een locatie met meerdere kamers, net zoals een hotel, met als verschil dat er 24 uur per dag zorg op maat te vinden is. Het zorgteam bestaat uit verpleegkundigen en artsen, maar ook uit fysiotherapeuten, ergotherapeuten en andere verzorgende. De afspraken tussen patiënt en het zorgteam worden vastgelegd in een zorgplan. Het zorgplan zijn de afspraken die gemaakt zijn met de zorgaanbieder zwart op wit en wordt samengesteld met de patiënt. 

Therapie

Wanneer is het een goede oplossing?

Als je tijdelijke zorg nodig hebt en moet revalideren na een blessure dan kan een zorghotel daarvoor de oplossing zijn. Na een behandeling of operatie heb je vaak nazorg nodig. Als je een nieuwe knie of heup hebt gekregen of ernstig verzwakt bent door chemokuur of een andere zware operatie. Je kan ook gebruik maken van het zorghotel om je conditie te verbeteren voor je een operatie ondergaat. Tevens is het zorghotel ook een goede oplossing wanneer je wel zorg nodig hebt, maar ook op vakantie wil. Tot slot als je gezondheid tijdelijk minder goed, maar geen zorg aan huis kunt krijgen, dan kan je terecht bij het zorghotel tot je weer thuis terecht kan. 

Kosten van een zorghotel

Meestal kost een kamer rond de 100 à 200 euro per nacht in een zorghotel, dit is inclusief de overnachting en maaltijden. Op de website van zorghotel De Kim kan je je verblijfskosten berekenen. Soms worden bepaalde kosten vergoed van het verblijf door zorgverzekeraars.