Wat is het nut van een voedingsapp?

Tegenwoordig is er voor alles een app, het bestaan van een voedingsapp zal je dan ook niet meer verbazen. Maar waarom zou je hier eigenlijk gebruik van willen maken, wat is het nut of de toegevoegde waarde ervan? Dat ligt er maar net aan van wat voor soort voedingsapp jij besluit gebruik te gaan maken. Sommige zijn bijvoorbeeld enkel bedoeld om bij te houden wat jij eet, zodat je weet hoeveel calorieën je binnenkrijgt. Andere bieden veel meer functies. Bijvoorbeeld de app van gezondeten.nl, deze biedt jou de mogelijkheid om een persoonlijk voedingsschema te krijgen!

Voedingsschema in voedingsapp

Wat is nu de toegevoegde waarde van een persoonlijk voedingsschema op maat via een voedingsapp? Een groot voordeel hiervan is dat gezondeten.nl het schema echt toespitst op jouw eigen persoonlijke situatie. Dat betekent dat er rekening gehouden wordt met:

  • het doel dat jij gesteld hebt
  • het bewegingspatroon dat jij hebt
  • je huidige BMI
  • voedselallergieën of dieetwensen zoals vegetarisch eten

Waarom is het nu zo belangrijk dat er met al deze zaken rekening gehouden wordt? In de eerste plaats omdat verschillende doelen verschillende eetpatronen vragen. Is jouw doel om aan te komen, om af te vallen of juist om op gewicht te blijven? Wil jij gezonder leren eten of is jouw doel om meer spieren op te bouwen? Is dat laatste het geval, dan zal de voedingsapp meer eiwitten aan jouw voedingsschema toevoegen, eiwitten zijn immers van belang bij spieropbouw. Wil je afvallen, dan zal het aantal calorieën dat je dagelijks eet lager ingesteld worden dan wanneer je juist aan wilt komen. Beweeg jij veel, dan is je caloriebehoefte veel groter dan wanneer je het grootste gedeelte van de dag zittend doorbrengt. Zo zijn er dus allemaal factoren om rekening mee te houden, iets wat bij standaard diëten niet gebeurt. Dat maakt de voedingsapp van gezondeten.nl dus al een echte uitkomst!

Dieetwensen

Een ander voordeel van deze voedingsapp is dat het rekening houdt met dieetwensen en allergieën. Het is lastig om een geschikt dieet te vinden als jij vegetarisch of veganistisch wilt eten, wilt afvallen en tegelijkertijd ervoor wilt zorgen dat je gezond blijft. Datzelfde geldt als je bijvoorbeeld een glutenallergie hebt of een intolerantie voor lactose. Diëten zijn hier niet op berekend, ga je zelf voedingsmiddelen met deze ingrediënten schrappen, dan krijg je al snel tekorten van bepaalde vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen. Het kan best lastig zijn om hier zelf een goede balans in te vinden en de voedingsapp van gezondeten.nl is dan echt een uitkomst! Uiteraard wordt jouw voedingsschema op maat opgesteld door deskundige coaches die jou persoonlijke online begeleiding bieden. Daarnaast zijn er in de app ruim 1500 verschillende recepten te vinden. Bij ieder recept staat niet alleen de bereidingswijze duidelijk vermeld, maar ook de ingrediënten die je ervoor nodig hebt en de voedingswaarden die de maaltijd heeft. En wil je wat anders kiezen, dat ook past binnen jouw schema? Met één klik is het geregeld! Zo wordt gezond eten en je doelen behalen echt een heel stuk gemakkelijker! Ook daarom kies je voor de voedingsapp van de deskundigen van gezondeten.nl!