Welke soort behandelingen leveren wij?

YourDental is een tandarts in Almere Poort. Het kent niet alleen tandartsen, maar ook mondhygiënisten. Het is van maandag tot en met zaterdag geopend. Je kunt hierbij terecht voor alle gebitsvragen en gebitsproblemen. Je kunt hierbij denken aan gaatjes in de kiezen of een wortelkanaalbehandeling. Je kunt voor alles terecht bij YourDental. De praktijk houdt zich, naast de controles, bezig met persoonlijke en effectieve behandelingen. De praktijk is toegankelijk zonder verwijsbrief. Je hoeft alleen een afspraak te maken en je kunt al vrij snel bij ze terecht. Wanneer je specifieke vragen hebt, dan kun je ook terecht bij YourDental. Meer informatie kun je op de site vinden en telefonisch navragen.

Soorten behandelingen

De tandartsenpraktijk biedt veel verschillende behandelingen aan. Zo bieden zij facings, mondhygiënist, tandartscontrole, tandprothese, kronen en bruggen, spoed tandarts, tanden bleken en tandvullingen aan.

Facings

Dit is een tandheelkundige restauratie. Dit is gemaakt van porselein of keramiek. Bij het plaatsen van facings is het de bedoeling dat de eigen tanden worden geslepen. Dit wordt een klein puntig tandje. Je eigen tanden worden niet glas gepolijst. Dit komt doordat het ruwere oppervlak ervoor zorgt dat de facing beter zal blijven zitten. Bij YourDental wordt er eerst een adviesgesprek gehouden en wordt er bekeken of facing mogelijk is.

Mondhygiënist

Je kunt terecht bij de mondhygiënist om je gebit schoon te houden. De mondhygiëne kan bijvoorbeeld tandsteen verwijderen.

Tandartscontrole

Bij een controle wordt er gekeken of alles nog goed gaat bij het gebit. Een controle kan ervoor zorgen dat problemen worden voorkomen of op tijd worden opgelost.

Tandprothese

Tandprothese is eigenlijk het vervangen van een tand. Dit gebeurt wanneer er bijvoorbeeld een tand of meerdere tanden zijn uitgevallen.

Kronen en bruggen

Kronen en bruggen worden op maat gemaakt. Hierdoor kan iemand anders niet merken dat je tanden niet ‘echt’ zijn. Bij kronen en bruggen worden kunsttanden of kunstkiezen geplaats in het gebit.

Spoedtandarts

Je kunt terecht bij een spoedtandarts wanneer je last hebt van acute pijn. De meeste tandartsen zijn in het weekend niet te bereiken en dus ook gesloten. YourDental is op de zaterdag geopend. Hierdoor kun je ook in het weekend terecht voor een spoedbehandeling.

Tanden bleken

Bij het tandenbleken worden de tanden witter gemaakt.

Tandvullingen

Tandvullingen worden gedaan bij gaatjes in de tanden. Het gaatje wordt dus in principe gevuld.